KookJij

Mokkamuffins

Een heerlijk mokkamuffins recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Muffins: recepten van meesterkoks (Le Cordon Bleu)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mokkamuffins te bereiden

1. De oven voorverwarmen op 210 °C. Een muffinvorm voor 12 muffins (inhoud 1,25 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
2. De melk in een steelpannetje op matig vuur verwarmen, maar niet laten koken. De oploskoffie toevoegen en roeren tot de koffie is opgelost. Af laten koelen
3. Bakmeel, bloem en cacaopoeder in een grote kom zeven. De suiker erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken. Het melk-koffiemengsel, de eieren en de boter in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten en met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 20 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
5. Op elke afgekoelde muffin een lepel slagroom scheppen. Bestuiven met gezeefd cacaopoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Lekkerbekske,
Goede tip, zou hem gebruiken!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Sascha,
Als ik mocha maak, los ik eerst de instant koffie op in het water, want als de korrels wat grof zijn lossen ze niet zo gemakkelijk meer op, als ze met die andere ingrediënten vermengd worden. Deze week nog ga ik je recept echter proberen. Thanks.