KookJij

Mocca biscuitcake

Een heerlijk mocca biscuitcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: jumbo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mocca biscuitcake te bereiden

Meng de boter,het vloeibaar ei,witte basterdsuiker en koude koffie met de mixer tot een gladde massa,totdat een dikke smeerbare créme is ontstaan.Verwarm de melk in een pannetje en week steeds 1 biscuitje in de melk.Leg vervolgens een laag biscuitjes in een langwerpige schaal(8 stuks per laag).Doe hierop een laag moccacréme.Leg het volgende laagje biscuitjes zo neer dat een stevig geheel ontstaat.Vul vervolgens de schaal om en om met de biscuitjes en de créme.Zorg ervoor dat u met een laag créme eindigt.Vul ook de zijkanten met créme.Bestrooi de créme met hagelslag.Zet de schaal in de koelkast om af te koelen.Na ongeveer 2 uur is de mocca biscuitcake klaar en kunt u er plakken van snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

manon

manon zegt:
Wat is gepasteuriseerd ei???:)
Loesje

Loesje zegt:
Maak gewoon een lekkere crème au beurre en week de de koekjes aan 1 kant even in sterke koffie. Eenvoudig kan ook en minstens even lekker. 1 dag/nacht laten rusten.
Valerie

Valerie zegt:
Weet er iemand waar je gepasteuriseerd ei kunt kopen in belgië?
rosie

rosie zegt:
is dit een soort van tirimasou?:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Yvonne, ik heb het bij de sligro gehaald. Het lukt ook als je alleen gepasteuriseerd eigeel gebruikt. Dit heeft mijn vriendin uitgeprobeerd.
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik wilde dit recept ook maken, maar ik zag in de winkel alleen gepasteuriseerd eiwit of gepasteuriseerd eigeel. Kun je ergens gewoon gepasteuriseerd ei krijgen of heb jij deze twee gewoon gemixt?
Groetjes, Yvonne
cindy

cindy zegt:
Hallo Bobbeltje,
Ik heb deze moccataart gemaakt voor de verjaardag van mijn zoon.
Omdat ik geen koekjes in huis had heb ik dat met cake gedaan op basis van sojaboter.
Ook de melk heb ik vervangen door lactose vrije melk.
Nou, ze hebben hier zitten smullen.
Cake doormidden snijden en opvullen met jou mocca,bovenop ook jou mokka en hagel...............heerlijk was het.
Gr. Cindy:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo moniek, gepasteuriseerd ei is gewoon van een heel ei, dus eigeel en eiwit. Groetjes Marijke
Moniek

Moniek zegt:
Op de één of andere manier kreeg ik de ingrediënten niet tot een dikke smeerbare crème gemixt. Het wilde niet met elkaar mengen. Nu vroeg ik me af, het gepasteuriseerd ei, moet dat eigeel of eiwit zijn? Of kan het nog ergens anders aan liggen?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Cindy,je hebt ongeveer 200 gram koekjes nodig.
cindy

cindy zegt:
Marijke,ik woon in belgie n daar zijn de verpakkingen soms anders.
Hoeveel gram koekjes moet ik in totaal hebben?
Gr. Cindy
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Gepasteuriseerd ei kun je in een pak kopen in de supermarkt.Dit is ei dat door bepaalde verhiiting langer houdbaar wordt gemaakt,net als melk.De koekjes zijn gewone droge landwerpige marie-koekjes.Veel succes ermee.Groetjes Marijke
cindy

cindy zegt:
Wat is een gepasteuriseerd ei?
Ik wil deze taart namelijk maken.
En 2 pakken koekjes;hoeveel gram in totaal?
Moca is mijn lievelingssmaak.
Gr. Cindy;)