KookJij

Met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot

Een heerlijk met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: E van der Most
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot te bereiden


Breng melk met vanillepeul aan de kook.
Eidooiers met suiker in kom loskloppen. Vanillepeul verwijderen en melk van vuur af al roerend bij de suiker en eidooiers gieten. Op zacht vuur verwarmen tot saus licht bindt.
Daarna enkele uren maar liefst een dag in koelkast.
Peren schillen (stelen eraan laten).
Wijn met suiker en specerijen aan de kook brengen en peren toevoegen. Pocheren tot bijna gaar (ongeveer 30 minuten). Af laten koelen in kookvocht.
Chocolade smelten in melk. Als de chocolade gesmolten is meteen van vuur nemen. Boter in klontjes erdoor roeren en 1 uur laten afkoelen.
Klokhuizen uit peren halen aan onderkant en de ruimte met chocolade opvullen. Peren in pistache noten wentelen en 5 minuten in oven van 180 graden plaatsen.
Peperkoek in eimengsel dopen en in pan met weinig boter bakken. Ondertussen bestrooien met suiker.
Presentatie
Peren op bord plaatsen. Vanillesaus eromheen en garneren met driehoekjes wentelteefjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

otji

otji zegt:
lijkt me heerlijk