KookJij

Meditiraanse puntpaprika met pasta en knoflook basilicumpestosaus

Een heerlijk meditiraanse puntpaprika met pasta en knoflook basilicumpestosaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept voor de makkelijke zaterdag.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meditiraanse puntpaprika met pasta en knoflook basilicumpestosaus te bereiden

Was de puntpaprika's en snijd ze in de lange weg doormidden en haal eventueel de zaadjes eruit en leg ze netjes in het iets of wat licht ingevette (olie) bakblik.
Was en halveer de kleine snoeptomaatjes en verdeel ze in de doorgesneden paprika's en verdeel nu ook de in hele dunne plakjes gesneden knoflook....en natuurlijk ook flink wat basilicum blaadjes... ( houdt wat basilicumblaadjes apart voor de opmaak van de borden.) schenk er wat olijfolie over......maar niet teveel want er komt dadelijk nog iets lekkers overheen!!.
Zet intussen het water op en breng vast aan de kook maar wacht even met het koken van de pasta zelf tot de schaal voor de tweede keer terug gaat onder de grill.
Zet het bakblik in de oven onder de grill en laat ze heerlijk roosteren tot ze fijn zacht worden en er ook geroosterd uitzien.
Haal de blaadjes van het basilicumplantje en doe deze in de keukenmachine en stooi er zout bij...( wees niet te zuinig met zout want er word verder nergens niets meer aan toegevoegd),,,,anders word het té flauw.
Schenk er een flinke scheut olijfolie ( flink wat want het word een pestosaus...) bij en zet de machine aan en maak er een heerlijke pestosaus van.
Als de de puntpaprika's met tomaatjes lekker geroosterd zijn dan haal even voorzichtig het bakblik eruit en verdeel de pestosaus rijkelijk over de paprika's en tomaatjes.....en zet terug onder de grill..en laat even flink grillen nog....maar laat het niet verbranden....dat zou zonde zijn!!
Als je dit gedaan hebt doe je de pasta in het kokende water en kook zoals je het zelf het lekkerst vind en giet daarna af...
Haal de puntpaprika's er voorzichtig uit en leg even op een aparte schaal en giet nu de afgegoten pasta in het bakblik.....als de heerlijke smaken van de olijfolie met de lekkere smaakjes vermengd zijn, dan wordt er even voorzichtig doorheen geroerd.
Verdeel nu de pasta over de borden.....en daar overheen de saus die achterblijft in het blik...en als laatst verdeel je de de puntpaprika's over de borden....
En als als laatst leg je hier en daar een basilicumblaadje....en sprenkel er voor de smaak nog wat olijfolie overheen..
Strooi er naar smaak wat geraspte kaas over....

Mijn kookverhaal (Aniet Gooren)

Dit heerlijke recept maakte ik vaak op zaterdag als makkelijke maaltijd....als de kids waren wezen sporten...(toen ze nog klein waren en thuis woonden...)...hihihi...en ik zal je vertellen...er bleef niets meer van over.!!

Smakelijk eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst