KookJij

Makkelijke amandel taart

Een heerlijk makkelijke amandel taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Nigell Lawson - How to be an domestic goddes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makkelijke amandel taart te bereiden

Verwarm een oven voor op 170ºC/gas stand 3.
Snij de boter en marsepein klein om het makkelijker te breken en doe de boter en marsepein in de kom van een food processor, met een tweebladerig mes, met de suiker.
Mix tot een een goede mix en een goede consistentie is verkregen.
Voeg amandel essence en vanille extract toe, mix opnieuw, dan voeg de eieren een voor een toe,
Voeg het meel toe en mix opnieuw, en schenk het deeg in een ingevette bakvorm (tulband), schraap de kanten met een rubber spatel.
Bak voor zo'n 50 minuten, maar kijk na 40 minuten al of hij goed is.
Dan, wanneer de cake mooi goudkleurig en gaar aan de binnenkant is, haal uit de oven en laat hem afkoelen in de bakvorm voordat je hem omdraait.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Willemien,
Ik heb net even de twee recepten voor marsepein en amandelspijs vergeleken en de ingrediënten zijn bijna hetzelfde. Voor amandelspijs gebruik je gelijke gewichtshoeveelheden voor de amandelen en de suiker en in marsepein is die verhouding 8:10, dus iets meer suiker en dan wel poedersuiker, wat voor de spijs kristalsuiker is. En de spijs neemt het wit alswel het eigeel en de marsepein alleen het eiwit. Voor deze taart(tulband)maakt het weinig of geen verschil.
De amandelen maal ik voor spijs in de KitchenAid, want dat slaat de olie niet uit de amandelen. Als ik marsepein wil maken, maal ik het even na in de keukenmachine, want dat maakt het iets fijner.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willemien, natuurlijk kan je amandelspijs gebruiken een beetje experimenteren kan nooit geen kwaad.cLaat het jullie smaken.:);):p
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Willemien,
Het is een recept van Nigella Lawson, dus uit Engeland. Of je amandelspijs kunt gebruiken in plaats van marsepein, dat weet ik niet. Succes!
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Nee lekkerbekske, ik woon denk ik twee uurtjes bij je vandaan dinsdag moet ik naar london. Wij wonen 16 km bij owen sound vandaan als je op de koffie wil komen als je in de buurt ben, je bent van harte welkom.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag derbyke,
Inderdaad een genot.
Ik weet niet waar Willemien woont, maar ik woon ongeveer 50KM ten oosten van London Ontario en dat is ±1700 KM ten oosten van het midden van Canada. Dus als Willemien aan de westkust woont, woon ik waarschijnlijk korter bij Nederland dan bij haar. Maar voor het internet wil dat niks zeggen.
derbyke

derbyke zegt:
Kookjij aan de andere kant van de wereld toch fijn hé om elkaar zo te helpen met het kokkerellen Willemien & Lekkerbekske fijne avond nog of hoe laat het ook mag zijn bij jullie :);):p
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Bedankt Lekkerbekske, ik zal het opzoeken met jouw link maar mijn foodprocessor is ook niet groot genoeg en doe ik het ook in de kitchen aid machine, als ik het gemaakt heeft laat ik het je weten of als jij het heeft gemaakt laat het mij dan weten, ok? Thanks again. Willemien:):)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Willemien,
Ik zat met hetzelfde probleem en vond de volgende link:
http://www.maakeentaart.nl/nl/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=17
Ik maak nu mijn eigen marsepein en dat werkt prima. Ik wil dit recept van Sascha ook proberen, maar betwijfel, dat mijn food processor groot genoeg is, om al die ingrediënten te kunnen houden. Daarom denk ik, dat ik na het toevoegen van dat extract en die essence, ik het maar overbreng naar m`n Kitchenaid mixer en meng de rest daarin af.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hallo Sascha, Deze taart lijkt mij erg lekker maar kan ik ook amandelspijs gebruiken inplaats van marsepein want marsepein kan ik hier niet kopen.:):):)