KookJij

Maanzaadijs metamandelsaus en gevulde pruimen

Een heerlijk maanzaadijs metamandelsaus en gevulde pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken-als een sterrenkok.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Maanzaadijs metamandelsaus en gevulde pruimen te bereiden

Maanzaadijs:De helft van de melk met het opengespleten vanillestokje aan de kook brengen.De pan van het vuur nemen en het stokje eruit nemen.Het merg uit het vanillestokje in de melk schrapen.de maanzaad erin strooien en een 1/2 minuut op laag vuur laten meetrekken.Apart zetten.De eierdooiers en suiker au bain marie schuimig kloppen.de rest van de melk met de honing aan de kook brengen en al roerende beetje bij beetje door het eimengsel kloppen.Blijven kloppen tot de massa bindt.(niet hoger dan zo'n 70 graden).De pan uit de au bain marie nemen en het maanzaadmengsel erdoor roeren.Onder af en toe doorroeren laten afkoelen.de stijfgeslagen slagroom er dan door spatelen.draai er vervolgens ijs van.Zet pvc ringen met aan de binnenzijde een plastic strook op een met plasticfolie bedekte plank.Verdeel het ijs over de ringen en plaats het in de vriezer.
Amandelsaus:
Eierdooiers,suiker en verkruimelde marsepein in een kom schuimig kloppen.De gemalen amandelen in een droge koekenpan goudbruin roosteren.de melk met de amandelen en het gespleten vanillestokje aan de kook brengen,het vanillestokje eruit nemen en het merg uit het stokje in de melk schrapen.De melk direct door het schuimige eimengsel roeren.Au bain marie roeren tot de massa bindt.De kom uit de bain marie nemen en onder regelmatig doorroeren afkoelen.Tot slot de amandellikeur door de afgekoelde saus roeren.Klop de slagroom(ter garnering) met de suiker stijf,doe deze in een slagroomspuit en leg in de koeling.
Gevulde pruimen:
In elke gedroogde pruim 1 amandel steken.de pruimen door 5 eetlepels bloem wentelen.Van de eierdooiers,de rest van de bloem en het bier een glad beslag kloppen.De eiwitten stijf kloppen en erdoor spatelen.De frituurolie verhitten tot 180 graden.de pruimen door het beslag halen en even laten uitlekken.In de hete olie de pruimen goudbruin bakken.Goed laten uitlekken en doorde geraspte chocolade rollen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst