KookJij

Loempia met Stilton op een salade van witlof met r

Een heerlijk loempia met stilton op een salade van witlof met r recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Chefkok Erwin van Oosten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia met Stilton op een salade van witlof met r te bereiden

Loempia:
Maak de Stilton tussen de vingers fijn en voeg daarbij de walnoten en de rozijnen.
Rol deze massa in viergelijke vormen. Smeer de loempiavellen in met eiwit en leg de vulling in het midden (let op: de loempiavel moet met een hoek naar beneden liggen). Rol het vel over de vulling en smeer de zijkanten in met eiwit. Vouw de zijkanten over de vulling. Smeer het resterende deel van het loempiavel in met eiwit en rol deze verder op. U heeft nu de loempia als een envelop gevouwen en bent geëindigd met een punt.

Port siroop:
Doe de port en de suiker in een pan en laat het inkoken tot 1 dl. van de port overblijft .

Salade:
Snijd de appel, koolrabi en witlof ‘julienne’ (dunne reepjes). Doe alles in een mengkom en voeg de rozijnen toe. Maak de salade met 1/3 van de portsiroop aan.

Opmaak:
Trek mooie strepen van de dressing op een wit bord en leg de salade netjes in een streep op bord (ongeveer de lengte van de loempia). Bak de loempia op 180 graden ± 5 minuten in de frituur en leg deze op de salade. Garneer het geheel af met wat broccocress.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst