KookJij

Licht gebonden soep van kerrie, banaan (zie opm)

Een heerlijk licht gebonden soep van kerrie, banaan (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Licht gebonden soep van kerrie, banaan (zie opm) te bereiden

Snipper de uitjes in kleine blokjes en fruit deze aan in de boter.
Voeg de kerriepoeder toe en bak deze even zacht met de ui aan.
Roer dan de bloem er door en maak een roux.
Onder voortdurend roeren de roux in enkele minuten gaar laten worden.
Giet de (koude) bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep gedurende 15 minuten zachtjes doorkoken.
Giet na deze tijd de melk erbij en laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg vervolgens de in kleine stukjes gesneden banaan bij de soep.
Controleer of de soep goed op smaak is.
Giet ze dan vervolgens op voorverwarmde soepborden, en garneer ze tenslotte met fijngesneden prei-ringetjes.

Bereidingswijze pittige soesjes.

Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Wanneer de boter gesmolten is, dan de gezeefde bloem en de chilipoeder toevoegen en het mengsel tot een deegbal oproeren.
Enkele minuten doorroeren om het deeg gaar te maken.
Laat het dan vervolgens wat afkoelen en voeg dan de eieren toe.
Kneed vervolgens het deeg en voeg ietsje zout toe aan het mengsel.
Vul een spuitzak met het beslag.
Verdeel het beslag in kleine porties op bakpapier en bak de soesjes in in voorverwarmde oven van 200°C gedurende 8 à 10 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst