Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade nicoise
PT20M
Lauwwarme salade nicoise
Een heerlijk lauwwarme salade nicoise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade nicoise te bereiden
Bak de aardappels in 2 eetlepels olijfolie goudbruin.kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten,spoel ze koud.Kook de eieren 6 minuten,laat ze schrikken,pel ze en snijd ze in vieren.Klop een dresing van knoflook,citroensap,6 eetlepels olijfolie,wat peper en zout naar smaak.Verdeel de sa over 4 borden.Schik sperziebonen,paprika,witte bonen en gebakken aardappels over de sla.Leg op elk bord 2 eikwarten.Bestrooi de borden met lente ui en olijven.Warm een grillpan op hoog vuur voor.Kwast de tonijnsteaks dun in met de dressing.Temper het vuur onder de pan tot half hoog en rooster de steaks aan beide kanten 11/2 minuut,niet langer.Sprenkel de rest van de dressing over de salade op de borden.Leg de tonijnsteaks midden op de salade en garneer ze met ansjovis.
Floriaan Mahysen Gerst zegt: