KookJij

Lamskroon met een verrassend appeltje

Een heerlijk lamskroon met een verrassend appeltje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fijnproever
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskroon met een verrassend appeltje te bereiden

Snij het hoedje van de appels af, verwijder met appelboor het klokhuis. Hol de appelen uit en bewaar van 1 appel het vruchtvlees. Besprenkel het vruchtvlees met het sap van de limoen. Witloof fijn snijden en mengen met het vruchtvlees van de appel. Meng daar de suiker, citroengras en een beetje olie onder. Vul de appels hiermee en zet in een ingevette vuurvaste schotel.
Oven voorverwarmen op 180°. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Kook deze beetgaar in licht gezouten water en giet af. Laat grillpan opwarmen en grill de aardappelen goed aan aan iedere zijde. Tomaatjes halveren, neem 4 satéstokjes en prik afwisselend aardappel en tomaat. Kruid met peper en citroengras.
Lamskroon kort grillen en kruiden aan beide zijden. Lamskroon in alu folie vouwen en aan de kant zetten. Appel in de oven plaatsen ongeveer 20 min, de aardappelen +/- 10 min samen met lamskroon.
Lamskroon verdelen en dresseren op bord en de appelen met aardappelspiesjes en werk af met radijsscheuten en gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dacht het wel, ziet er zalig uit!;):D:p
derbyke

derbyke zegt:
Het was super lekker, wil nog wel van die heerlijke gerechten voorgeschoteld krijgen :);):p
fijnproever

fijnproever zegt:
Denk het wel;)
Anna

Anna zegt:
En???? Heeft het de Chef gesmaakt? ;):D:p