KookJij

Lamsbout uit de oven II

Een eenvoudige manier om een lekker stuk lamsvlees op tafel te krijgen.
Recept van:
Bereidingstijd: 190 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsbout uit de oven II te bereiden

  1. De lamsbout is geprepaareerd door de slager en dat wil zeggen dat het overtollige vet is verwijderd en dat de bout is opgebonden. We geven met een scherp mesje sneetjes in het vet zonder het vlees te raken en deppen de bout zo droog als mogelijk is.
  2. Maak in een vijzel een pasta van de rest van de ingredienten en gebruik daarbij 1, hooguit 2 eetlepels olijf-olie.
  3. Kwast het rooster met wat olie in en giet een beetje water op het oven-bakblik, dat als lekbak fungeert.
  4. Smeer de lamsbout goed in met de kruidenpasta en zorg er voor dat die helemaal wordt op gesmeerd.
  5. Laat de lamsbout zo'n 45 minuten rusten op kamertemperatuur en schuif hem dan op het rooster in de oven boven het bakblik.
  6. Haal het lam uit de oven na 1 1/2 uur en leg hem te rusten in alu-folie gedurende 20 minuten.
  7. Intussen gieten we wat vocht over het bakblik en schrapen we dat goed schoon en storten de inhoud in een sauspannetje. Voeg toe de port en de kalfsfond en kook dat in tot 2/3 over is gebleven. Monteer met een paar klontjes roomboter.
  8. Snijd het vlees in dunne plakken van het bot af en serveer met de jus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een mooie rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst