KookJij

Lam met frambozenjam uit de oven

Een heerlijk lam met frambozenjam uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lam met frambozenjam uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C.
Bedek het platte stuk lamsvlees met ruim jam.
Steek de uiteinden bijeen met satéprikkers, zodat er een pakketje onstaat.
Knip de uiteinden van de prikkers kort op het vlees af. (bijv met een nagelknippertje, folie mag straks niet lek raken).
Leg het vlees op ruim alu folie.
Voeg de groene peper en de tomatenketchup toe(beetje).
Voeg wat zout toe.
Vouw het folie goed dicht (niet te strak).
Laat de bereiding plaatsvinden gedurende 90 min.
Serveren met groente, gewokte bladspinazie bijv. en gebakken aardappels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Roza Verschoor

Roza Verschoor zegt:
Dat geeft niet hoor, ik eet graag kwaliteit. Als het weer binnenkort weer rijp is voor lezen op de bank bij de rotonde, kun je me vinden met een boek van de bieb en bv. een bakje frambozen of iets in die geest, dat vind ik heerlijk om te snoepen. Naar de prijs kijk ik niet, want ik verdien het! Roos.
Anna

Anna zegt:
Haha!
Hans, ik heb jouw recept gebruikt in m'n column van deze week;);)
http://www.kookjij.nl/column-knuffelvoedsel
Groetjes,
Anna.:D
hns

hns zegt:
Kost je wel geld deze keer he?
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, Ja, mijn geheugen is afschuwelijk goed. Er is mij al verschillende keren verteld dat ik een fotografisch geheugen heb. Hoe ouder ik word hoe mee ik ermee geconfronteerd word. Ja, ik heb ongewilde huisdieren, want ik zie soms een zilvervisje. Vroeger heb ik katten gehad, maar ik ben al jaren de hele dag op reis en dat kan ik zo'n dier niet aan doen. Houd ons op de hoogte van de pompoentaart, want daar lust ik pap van. Veel inspiratie toegewenst. Roos.
hns

hns zegt:
Ben nu bezig met een peren-pompoentaart, ben er nog niet helemaal uit.
grten Hans:):):)
hns

hns zegt:
Ja, Bores is gek op alles waar hij op knagen kan, tot m'n verontsteltenis at hij de ribben helemaal op. Dat verhaal van Pietje is leuk, zo ver gaat m'n geheugen niet. Leuk contact met jou! Groeten maar weer. Hans en de Bores.PS heb jij ook huisdieren?:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, Jij doet me denken aan de verhalen van Pietje Bel. Vriend Peentje haalde ook vleesafval voor de hond en vertelde daarbij, niet te vet anders lust mijn vader het niet. Maar ik was lichtelijk onthutst, want het was oorspronkelijk voor de hond. Mijn diagnose over jou is juist geweest: je bent een keukenprins. Nog een vraagje: vond de hond het ook lekker?
Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Roza, dat gaat vanzelf, ik kijk eens in de koelkast wat ik heb, probeer me het gerecht voor te stellen en dan aan de slag. Nu had ik veel geluk, het was precies goed gegaan.
Om eerlijk te zijn, had ik de ribben voor de hond gekocht en toen zag ik dat er nog een mooi stuk vlees aanzat. Plat stuk vlees rol ik vaak op met wat lekkers erin. Dank voor je belangstelling.vrnd grten Hans de Vos:):)
PS, ook de smaak van het lamsvlees was minder dominant.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, heb je weer een lammetje uit de kast gehaald. Hoe kom je toch op die ideeën, want ik heb nog nooit van deze combinatie gehoord. Van waar/wie krijg jij die inspiratie? Roos.
derbyke

derbyke zegt:
Helaba Hans dat leest er smakelijk uit...groetjes van ons 3 :);):p