KookJij

Kwartels met Salie en Parmaham (à la Saltimbocca)

Een heerlijk kwartels met salie en parmaham (à la saltimbocca) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Onno Kleyn, Volkskrant 20140416
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwartels met Salie en Parmaham (à la Saltimbocca) te bereiden

1).Wrijf de kwartels van buiten en van binnen in met peper en zeezout en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur afgedekt staan.
2).Leg op elke borsthelft een blaadje salie en wikkel het kwartellijfje dan in een flinke plak parmaham. (laat de poten bungelen)
3).Doe kwartelpakketjes in een ovenschotel en besprenkel ruim met de olijf olie en dek af met een vel alu-folie.
4).Schuif het geheel in de oven, die al op 160 graden Celsius staat en laat dat 40 minuten zo.
5).Haal uit de oven, verwijder de alu folie, bedruip met de witte wijn en zet weer terug in de oven voor zo'n 5 minuten.
6).Stap 5). Kan ook vlak voor het opdienen gebeuren (handig voor etentjes). Zet echter dan niet in de koelkast.
7).Dan met een groot scherp koksmes de kwartels halveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep op elk bord een half kwarteltje met wat saus en versier met een takje groen of een eetbaar bloemetje.
Geef er een Riesling Spätlese Trocken bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst