KookJij

Kwarkkoek

Een heerlijk kwarkkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarkkoek te bereiden

Maak een stevig deeg van meel, suiker, margarine, eidooier en zout.
Druk 2/3 (=tweederde) van het deeg in de bakvorm.
150 gram abrikozen pureren.
Klop eiwit met de vanillesuiker stijf.
De kwark , de abrikozenpuree en basterdsuiker.
Spatel het eiwit erdoor, doe het in de vorm.
Strooi de rest van het deeg er over.
Bak de koek 1 uur midden in een matige oven (175°C).
Als de koek is afgekoeld en snijd hem in 8 punten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst