KookJij

Kort gemarineerde zeewolf met een fris notenslaatje

Een heerlijk kort gemarineerde zeewolf met een fris notenslaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kort gemarineerde zeewolf met een fris notenslaatje te bereiden

Maak een marinade van 1 dl olijfolie, 1 dl notenolie, de geplette lookteentjes en de Provençaalse kruiden. Marineer hierin de zeewolf aan beide zijden ongeveer een half uurtje.
Maak de salade schoon en meng in een grote kom, voeg er als laatste de noten bij. Kruid de salade met peper en zout.
Maak met de resterende notenolie een mayonaise: doe de eidooiers, de sojaolie, de resterende notenolie en de mosterd in een hoog kommetje, mix dit met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de zeewolf op de grill. Als de vis aan de grill blijft kleven wil dit zeggen dat hij nog niet gaar is, wacht dus tot hij niet meer kleeft alvorens om te draaien! Je kunt de visfilets ook tussen een dubbele rooster klemmen, waardoor je ze veel makkelijker en sneller kunt draaien op de barbecue.
. Leg een bedje van sla op het bord en schik de zeewolf erop. De notenmayo serveer je er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst