KookJij

Recept voor Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Een heerlijk koreaans tafelgrillen op de bakplaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Heel dun gesneden Varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade
1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
3. Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
4. Leg de plakjes Varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
5. Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan worden.
Heel dun gesneden Ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade
1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2½ eetl. bruine suiker en het citroensap.
3. Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
4. Leg de plakjes Ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
5. Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met een komkommersalade met rode peper
Heel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade
1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2½ eetl. bruine suiker en de rode pepersaus.
3. Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
4. Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
5. Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.

Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik).


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst