Recept
« Terug naar recepten
					
						Koolrabisalade met aardbeien
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koolrabisalade met aardbeien
Een heerlijk koolrabisalade met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Gerard Schaefers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koolrabisalade met aardbeien te bereiden
  Kook het ei in ± 10 minuten hard.
Spoel deze onder koud water af (laten schrikken) en pellen.
Halveer het ei en wip de dooier eruit.
Prak het eigeel fijn in een slaschaal.
Roer er het citroensap, de mosterd, de tuinkruiden, het zout en veel versgemalen peper door.
Klop ook de olie er door.
Het eiwit fijnhakken en er door roeren.
Schil de koolrabi en rasp deze zeer grof boven de slaschaal.
Schep alles door elkaar.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd er twee apart voor de garnering.
Snijd de andere in vieren.
Schep de gesneden aardbeien door de salade.
Knip de peterselie boven de salade fijn en garneer met de twee aardbeien.
									Spoel deze onder koud water af (laten schrikken) en pellen.
Halveer het ei en wip de dooier eruit.
Prak het eigeel fijn in een slaschaal.
Roer er het citroensap, de mosterd, de tuinkruiden, het zout en veel versgemalen peper door.
Klop ook de olie er door.
Het eiwit fijnhakken en er door roeren.
Schil de koolrabi en rasp deze zeer grof boven de slaschaal.
Schep alles door elkaar.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd er twee apart voor de garnering.
Snijd de andere in vieren.
Schep de gesneden aardbeien door de salade.
Knip de peterselie boven de salade fijn en garneer met de twee aardbeien.
 
                    





 
					