KookJij

Knoflooksoep uit Mexico

In de Mexicaanse keuken worden vele (soorten) pepers gebruikt, welke hier moeilijk zijn te bekomen. volgen enige adressen: *peperzaden.nl *Amazing Oriental in Amsterdam (Nieuwmarkt 27) *Amazing Oriental Duivedrecht (De Flinestr.6 - 10) *Amazing Oriental Rotterdam (Parkhaven) *Amazing Oriental in andere steden *Sommige Jumbo's *Sommige toko's De scherpte van de pepers worden uitgedrukt in Scoville Eenheden. Voorbeelden zijn: # Sambal Badjak en Nam Prik Pao ± 1500 # Sambal Ulek ± 2000 # Jalapeno en Chipotle (= droog gerookte Jalapeno) 8000 # Tjabé Rawit 50.000 # Madame Jeannette ± 100.000
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflooksoep uit Mexico te bereiden

  1. Snij de knoflookbollen dwars door midden en druppel ruim olijfolie op de snijkanten van de halve bollen. Zet ze op een bakblik in het midden van de oven en laat ze 45 minuten bakken. Haal de halve bollen uit de oven en laat ze afkoelen. Dan kunnen ze gepeld worden.
  2. Bak in 1 eetlepel olie de ui goudbruin.
  3. Doe ui, gepelde knoflook-tenen en een paar lepeltjes bouillon in een blender en pureer tot een homogene massa.
  4. Verhit de laatste eetlepel olie in een pan met dikke bodem en bak daarin de knoflook-ui pasta tot die begint te bruinen.
  5. Voeg dan de bouillon toe met de djinten, chipotle en zout naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog eens 30 minuten sudderen.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe.
  7. Verdeel de avocado over de borden/kommen en schep daarop de soep en geef er als knabbel bij de geroosterde tortilla's.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ik zou hierbij geen wijn drinken, maar alleen jasmijn thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst