Recept
« Terug naar recepten
					
						Knoflook-Kruiden-Olie
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Knoflook-Kruiden-Olie
Deze olie  is op vele plaatsen inzetbaar
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Sauzen & dressings - Warm
 - > Sauzen & dressings - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Knoflook-Kruiden-Olie te bereiden
- Doe de halve knoflook bollen met de snijkant naar benden in de vuurvaste schaal.
 - Doe alle andere ingredienten in de schaal rondom de knoflookbollen.
 - Giet de olie er op en zet de schaal in de oven. Laat de schaal 60 minuten in de oven staan.
 - Haal uit de oven laat wat afkoelen.
 - Giet de inhoud van de schaal door een fijne zeef en doe de afgekoelde olie in een goed afsluitbare fles. (1 - 2 maanden houdbaar)
 - De knoflook bollen uitknijpen en de gebakken knoflookjes met een vork fijn prakken en in een goed afsluitbare pot doen. Mits koel en donker bewaard onder een laagje olie 3 - 4 weken houdbaar.
 
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Gerard Schaefers,
Sorry Gerard,maar ik heb al 3 x gereageerd.Kennelijk komt het bericht alsmaar niet over.Dus nogmaals ± Ik ben gewend om met theelepels,koffielepels en eetlepels te werken,omdat een weegschaaltje niet altijd aanwezig was en is.Het is maar wat je gewend bent.Overigens zijn er op google wel sites te vinden die lepels omzetten in grammen van een bepaald ingredient.
Jan A.
Gerard Schaefers zegt:
Ik ben zo benieuwd naar zijn antwoord op mijn vraag:
Is het niet vreemd om voor deze ingrediënten volume eenheden te gebruiken in plaats van aantallen of grammen o.i.d.?
20 cc gedroogd thijmblad
20 cc vers geroosterde zwarte peperkorrels
10 cc gedroogd rozemarijn blad
10 cc pimenton
Gerard Schaefers zegt:
Is Jan met vakantie?
Vast wel - hoewel?
Hij heeft intussen wel een recept geupload.
Dus?
Ben benieuwd.
Gerard Schaefers zegt:
20 cc gedroogd thijmblad
20 cc vers geroosterde zwarte peperkorrels
10 cc gedroogd rozemarijn blad
10 cc pimenton
Hoe zou ik dat het beste kunnen omzetten?
                    
Gerard Schaefers zegt:
En zeker voor de URL's die je hebt gestuurd.
Ik had wel een conversie van US/UK omzettingen naar grammen etc.
Hartelijk groet,
Gerard