KookJij

Kleine rode poon met zalmeitjes, brave hendrik en botersaus met mosselsmaak.

Een heerlijk kleine rode poon met zalmeitjes, brave hendrik en botersaus met mosselsmaak. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine rode poon met zalmeitjes, brave hendrik en botersaus met mosselsmaak. te bereiden

Doe wat botersaus op de schaaltjes en schik er de rolletjes poon op.
Garneer met wat brave hendrik. Fileer kleine rode poon en ontgraat ze zorgvuldig.
Rol de reepjes op als rolmops en steek een een cocktailprikker door.
Stoom ze lichtjes gaar.
Verwijder prikkers en beleg de rolletjes met enkele gefruite blaadjes brave hendrik, vul verder op met zalmeitjes.
Bereid een botersaus door gesnipperde sjalotjes even te stoven in boerderijboter.
Blus met wat oude-rode wijnazijn en mosselvocht.
Laat het vocht inkoken en zeef het door een fijne puntzeef.
Breng de saus op smaak met zout en klop ze op met enkele vlokjes boter.
Lepel wat botersaus op de schaaltjes en schik er de rolletjes poon op.
Garneer met wat brave hendrik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Anna,
Is reeds aangevuld, sorry.
m.v.g. Bert:);)
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,
Mooi recept, weer;)
Je beëindigt de bereiding met lepel
Moet daar nog iets achter, of moet dat bij de benodigdheden?
Groetjes,
Anna
KookJij.