Recept
« Terug naar recepten
Kiprolletjes met ham, wortel en spinazie
PT35M
Kiprolletjes met ham, wortel en spinazie
Een heerlijk kiprolletjes met ham, wortel en spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiprolletjes met ham, wortel en spinazie te bereiden
Snijd de kipfilet door in de helft. Leg de halve kipfilet op een vel keukenfolie. Sla hem plat met een keukenplankje. Leg op elk lapje kipfilet een snee gedroogde ham.
Snijd de uiteinden van de wortels. Schil ze. Leg ze gedurende 5 minuten in kokend water.
Spoel de spinazie schoon. Dep droog. Bedek de plak ham met spinazie. Leg daarop een wortel. Rol de kipfilet op. Steek vast met een houten prikker. Schroei de kipfilets dicht in hete geklaarde boter en laat rustig 20 minuten garen met deksel op de pan. Verwijder de houten prikker en snijd de kipfilets in schijfjes. Dien op met aardappelkroketten en seizoensgroenten.
Snijd de uiteinden van de wortels. Schil ze. Leg ze gedurende 5 minuten in kokend water.
Spoel de spinazie schoon. Dep droog. Bedek de plak ham met spinazie. Leg daarop een wortel. Rol de kipfilet op. Steek vast met een houten prikker. Schroei de kipfilets dicht in hete geklaarde boter en laat rustig 20 minuten garen met deksel op de pan. Verwijder de houten prikker en snijd de kipfilets in schijfjes. Dien op met aardappelkroketten en seizoensgroenten.