KookJij

Kipcurry met ananas

Een heerlijk kipcurry met ananas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipcurry met ananas te bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de ui grof.
Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes.
Hak de santen grof.
Hak de cashewnoten grof.

Verhit de braadboter in een pan.
Laat de kipblokjes omscheppend op hoog vuur rondom kleuren en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat de ui en de paprika in het achtergebleven braadvet fruiten tot de ui glazig is.
Bestrooi met de kerrie en laat kort meefruiten.
Voeg de ananasblokjes met het sap en de tomaat met het vocht toe en schep goed door met het verkruimelde bouillontablet en de santen.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en schep de aangebraden kipblokjes met het uitgelopen vocht door de saus.
Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten stoven.
Breng op smaak met wat zout en peper en desgewenst een scheutje citroensap.
Breng de saus met allesbinder op de gewenste dikte.
Bestrooi met de noten en de koriander of de peterselie en serveer meteen.
Lekker met rijst of mihoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tini

tini zegt:
Ga het zeker maken,lijkt me heerlijk.:D
enilorac

enilorac zegt:
Ga het binnenkort maken, laat nog wel weten hoe het smaakt.
Groetjes, Caroline
siska

siska zegt:
De kokos of santen kan ook gewoon weggelaten worden.
Groetjes Siska
enilorac

enilorac zegt:
Lijkt me lekker met rijst, maar weet je een vervanging voor de kokos/santen, ivm allergie, of kan het ook zonder?
Groetjes, Caroline