KookJij

Kip Stroganoff

Tijdens een kookwedstrijd in St.Petersburg (1890) maakte de winnaar een saus op basis van bouillon, tomaat, wodka, champignons, slagroom en kruiden. Deze saus werd genoemd naar de destijds machtige Russische grafelijke familie Stroganov. Oorspronkelijk werd de saus bij beefstuk gegeven, maar met kip doet de saus het ook prima
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Stroganoff te bereiden

  1. Verhit de boter en olie in de pan en bak hierin de blokjes kip mooi bruin aan alle kanten. Dan de kip uit de pan scheppen in een kom en even apart zetten. Bak de pancetta in de resterende vettigheid in de pan ietsje uit, tot die gaat kleuren en voeg dan toe de gesneden ui, knoflook, paprika en champignons toe. Roer dit goed om en laat een paar minuten aanfruiten.
  2. Nu voegen we de tomatenpuree toe en roeren weer goed om.
  3. Dan de wodka toevoegen en de paprika poeder. Weer omroeren en zo nodig even flamberen om de alcohol te verwijderen (gekookte alcohol wordt bitter).
  4. Vervolgens de room toevoegen en weer goed omroeren en vervolgens aan de kook brengen en ietsje laten inkoken. Proef of het geheel op smaak is en zo nee breng het dan op smaak met zout en peper en zo ja, voeg de kip toe, zet het vuur laag en laat nog eens 10 minten sudderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Thee, bier of een op hout opgevoede witte wijn passen hier goed bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst