KookJij

Kip op blik

Een heerlijk kip op blik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: een vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op blik te bereiden

-de kip goed afwassen van binnen en buiten
-de kip van binnen en buiten goed inmasseren met de kipkruiden (heeft die wel verdient als je dalijk leest wat hem te wachten staat, haha)
-het blik bier in een glas schenken (nog niet van drinken, even wachten nog, dat mag dalijk)
-van het blik bier de bovenkant met een blikopener eraf halen
-de helft van het bier terug in het blik schenken (en ja, nu mag je de rest opdrinken )
-de tomaat, knoflook, 2 eetlepels kipkruiden en het verkruimelde bouillonblokje in het bier erbij gooien en goed roeren
-nu komt het, je pakt de kip bij de poten en trekt hem met z'n achterste helemaal over het blik heen, zover als dat het gaat........
-nu zet je hem rechtop onder in de voorverwarmde oven van 180C
-nu mag je het 2e blik bier openmaken en leegdrinken om de beelden van je netvlies te krijgen, hahaha
-90 minuutjes in de oven
-heel voorzichtig de kip uit de oven halen want het bier word loeiheet
-blik verwijderen (beter met 2 man doen)
-kip doormidden knippen en eten!

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Heb dit eens uitgeprobeerd en maak m'n gebraden kippetje niet meer anders, echt heel lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dat kannetje bier in die kip doet me denken aan de booster rocket van de space shuttle. Misschien dat die kip nog wel eens zou gaan kunnen vliegen in de oven.
apu

apu zegt:
je proeft ook geen bier...je kan dit ook met wijn doen, moet je hem wel in een blikje overschenken.
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Grappig verhaal, maar niks voor mij. Ik lust geen bier.:(
apu

apu zegt:
Idd, ieder z'n eigen manier, heb het allebei geprobeerd, dus met en zonder bovenkant van het blik, en ik persoonlijk vind het lekkerder als de bovenkant van het blik eraf is, volgens mij stoomt het zowiezo wel omdat het blik afgesloten is door de kip?
kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Het blik moet niet helemaal open Moniek, Door de opening klein te houden krijg je een "stoom" effect, wat beter is voor de garing. Maar ja, ieder zijn eigen manier.
monique

monique zegt:
Er staat ook in het recept dat de kip van binnen gekruid moet worden, even goed lezen, en waarom eerst het blik leegschenken en daarna de helft terug doen? Simpel, als je de bovenkant eraf haalt kunnen er bliksplinters in het blik terecht komen wat de kruiden geen goed doet, en waarom ik de bovenkant van het blik afhaal is ook vrij simpel,zo trekken de aroma's veel beter door de kip heen als dat het door zo'n kleine opening moet.
Liske

Liske zegt:
Ik heb het ook een paar keer zo gedaan, maar een half blijer is genoeg. Daar heb ik ook kruiden als tijm en oregano ingedaan, om het aromatischer te maken. In een gesloten BBQ van 250 graden, 60 min. en het kippetje is goed gaar! (moet met vleesthermometer 90 gaden zijn) Waarom zou je eerst het blik leegschenken en dan weer halfvol? Gewoon lipje eraf en dan gebruiken is ook goed, eerst de helft eruit drinken of schenken. De kip heb ik van binnen ook gekruid.
derbyke

derbyke zegt:
En zeker niet op de foto klikken dan word ik helemaal rood ;);)
derbyke

derbyke zegt:
Dat klopt gelijk een bus ...maar zou ook verlegen zijn en mijn kopke verbergen ze moesten me maar herkennen,gelijk hier zoveel volk paseert;):):p
Anna

Anna zegt:
Het scheelt; koud zal hij (of zij;)) het niet hebben! Hihi:D:D
apu

apu zegt:
Haha, ja zielig he....maar wel lekker, haha.
derbyke

derbyke zegt:
Ocharme dat kippeke in zijn blootje op een blikske bier ;)