*Deze soort van curry leent zich ook voor garnalen, vis en vlees.
*Bij het vlees dient men zich voor te stellen dat door verkeerde behandeling het vlees taai wordt en soms niet gaar.
Het vlees moet dus dun worden gesneden,dwars op de spieren en de vleeslapjes mogen niet te groot zijn.Houd het maar op plakjes van 4 x 4 cm,niet groter en wel dun!
Recept
« Terug naar recepten
Kip-Curry Thai met Groentes
PT30M
Kip-Curry Thai met Groentes
Een heerlijk kip-curry thai met groentes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Curry Thai met Groentes te bereiden
*Verhit de olie in een wokpan.Fruit daarin de thaise curry pasta gedurende 5 minuten.Doe dan de kip in de pan en wok die bijna gaar.
Dan de helft van de bouillon er bij met de cocoscrême,de
suiker,kaffirblaadjes,vissaus,oestersaus en alle groentes.Dit aan de kook brengen en dan de rest van de bouillon er bij doen en aan de kook brengen.Vlak voor het uitserveren de Thaise basilicum bij het gerecht doen (of de koriander blaadjes).
Belangrijk is de groentes niet te dik te snijden (dan worden ze niet gaar en blijven ze "te veel beet" houden) en ook niet te dun,want dan kook je in korte tijd de groentes tot pap.
Dan de helft van de bouillon er bij met de cocoscrême,de
suiker,kaffirblaadjes,vissaus,oestersaus en alle groentes.Dit aan de kook brengen en dan de rest van de bouillon er bij doen en aan de kook brengen.Vlak voor het uitserveren de Thaise basilicum bij het gerecht doen (of de koriander blaadjes).
Belangrijk is de groentes niet te dik te snijden (dan worden ze niet gaar en blijven ze "te veel beet" houden) en ook niet te dun,want dan kook je in korte tijd de groentes tot pap.