KookJij

Karbonade met Rode Wijnsaus a la Hans (Turbowave)

Een heerlijk karbonade met rode wijnsaus a la hans (turbowave) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karbonade met Rode Wijnsaus a la Hans (Turbowave) te bereiden

Verwarm de wijn, de reuzel in de turbowave, bij 125 graden.
Voeg restjes groente toe, zoals ui, witlof, spruitjes, prei, tomaat.
Voeg de appel en de sinaasappel toe, en een stuk schil.
Voeg de suiker, knoflookpoeder toe en de aardappel.

Laat alles een uurtje koken.
Plaats na 40 min het rooster in de turbowave
en bak de karbonades 20 min mee.
Ze mogen niet met de saus in aanraking komen.
Draai na 10 min om en besprenkel met ruim tomatenketchup.
Verwijder na 20 min de karbonades, die lekker sappig zijn.
Dien op met de saus van rode wijn, gegaarde groentes en fruit.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik kreeg dit idee omdat ik zoveel restjes had in de koelkast.
De karbonades gaan ook smaken naar de rode wijnsaus tijdens het kookproces.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Sorry; ketchup grten
Liske

Liske zegt:
Ketchup of ketjap? dit staat niet bij de ingredienten vermeld,(waarmee je het vlees besprenkelt) en kan toch wel een serieus smaakverschil opleveren!