KookJij

Kalfszwezeriken met Brugge Pater

Een heerlijk kalfszwezeriken met brugge pater recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: bruggekaas.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfszwezeriken met Brugge Pater te bereiden

Ontvlies de zwezeriken giet er gezouten kokend water over en laat enkele min staan.
Snij de knolselder, wortels en peterselie fijn en pocheer 15 min. in de bouillon en melk, leg de zwezeriken erbij en laat op een heel zacht vuurtje 10 min. weken.
Snij de zwezeriken in dikken sneden van 2 cm.
Snij de rauwe ham en uien fijn en laat in boter fruiten roer er de bloem door en voeg vervolgens de melk en bouillon mengsels toe en laat al roerend 5 min koken..
Zeef het mengsel en meng de kaas erdoorheen, kruid met peper en zout en roer op een hoog vuur tot je een gladde saus bekomt.
Beboter de 4 boterhammen en laat ze roosteren onder de grill.
Leg op elke boterham een plakje gekookte ham met daarop de zwezeriken. Lepel de kaassaus hierover en leg in een ovenschaal, laat kleuren onder de grill en dien op met de fijn gesneden Chinese kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je;)