KookJij

Kalfsragout

Een heerlijk kalfsragout recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsragout te bereiden

Gebraad in blokjes snijden .
Het gehakt mengen met het eigeel en chapelure en balletjes draaien.
Sjalotjes grof snijden.
Spekblokjes aanbakken in een ketel zonder vetstoffen voeg het vlees toe en de sjalotten bak dit goed aan .
Goed kruiden suiker en kalfsfond toevoegen, laat op een zacht vuur gaar worden. Als laatste de balletjes toevoegen laat nog een tiental min. sudderen.
Indien nodig de saus een beetje bij binden.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Chapelure = paneermeel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Bert , even kijken bij ... kookverhaal groetjes van ons 3 :);):p
Bert

Bert zegt:
Wat is chapelure?