KookJij

Kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus

Een heerlijk kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ger houben
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfshaas met gemarineerde sinaasappel-mosterdsaus te bereiden

* schil de asperges en kook ze af volgens bijgeleverde receptuur.
* bestrooi de kalfsbiefstukjes met peper en zout.
* bak de kalfsbiefstukjes rondom aan in bruisende roomboter.
* haal de kalfsbiefstukjes uit de pan als het vlees nog rood is en leg ze op een rooster.
* blus de bakboter vervolgens af met de witte wijn en de jus de veau.
* laat de saus inkoken op dikte en maak op smaak met peper en zout.
* passeer de saus af door een fijne zeef.
* sla de slagroom half op (yoghurtdikte) en zet deze koud.

Doorgeven
* schuif de kalfsbiefstukjes in een voorverwarmde oven van ± 130 graden gedurende 20 minuten.
* maak de asperges warm in het kookvocht.
* maak de saus warm.
* neem de kalfsbiefstukjes uit de oven en dresseer deze op een warm bord.
* neem de asperges uit de pan en dep deze even droog op een doek.
* leg de asperges vervolgens voor het kalfsvlees.
* voeg de mosterd aan de saus toe.
* spatel voor het doorgeven de room door de saus zodat er een marmereffect ontstaat.
* nappeer het vlees met de saus en garneer af met een takje peterselie.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst