Recept
« Terug naar recepten
					
						Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus
Een heerlijk italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Donna Visser
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus te bereiden
Doe het tartaar of gehakt met het ei, verkruimelde beschuiten, kaas, kruiden, zout en peper in een kom en kneed dit tot een samenhangend geheel. Rol er ping-pong-formaat balletjes van.
Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Voeg de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje en de pesto in de pan. Roer goed door. Voeg de balletjes toe en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven.
Serveer dit met gekookte groene tagliatelle.
 
									Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Voeg de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje en de pesto in de pan. Roer goed door. Voeg de balletjes toe en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven.
Serveer dit met gekookte groene tagliatelle.
                    
heinz zegt: