KookJij

IJsbergsla met uitjes

Een heerlijk ijsbergsla met uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Florette
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJsbergsla met uitjes te bereiden

De sla, de jonge uien en de rode ui fijnhakken. De room, het citroensap, de fijngesneden bieslook, peper en zout mengen. Deze bereiding door de sla roeren. De sneden brood roosteren. Deze garneren met de bereiding en hierop enkele stukken tonijn schikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

whhendriks

whhendriks zegt:
Bedankt voor de leuke reactie. Lekker recept voor o.a. bij de BBQ.
fijnproever

fijnproever zegt:
@whhendriks en Liske, is zeker een heel eenvoudig en simpel gerecht en je kan er zowat alle kanten mee uit. Zowel met vis, steak, kip, kalkoen, eend enz.;)
whhendriks

whhendriks zegt:
Is een heel goed idee, dus gaan we proberen, maar het recept op zich is simpel en erg lekker.
Liske

Liske zegt:
Ander alternatief voor de vis: Gerookte kipfilet, is ook heerlijk! Of hamblokjes.:p
whhendriks

whhendriks zegt:
Mijn vrouw lust geen vis, dus een goed zacht biefstukje i.p.v. vis.
slaatje

slaatje zegt:
Ik denk dat ze hier, in Nederland, bosuitjes of lenteuitjes worden genoemd. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Irmgard, jonge uien zijn eerstejaars plantuien, kleine uitjes van 8–21 mm doorsnede. Groetjes Hilde Kookjij.nl
Irmgard Segerink

Irmgard Segerink zegt:
Hallo, wat versta je onder jonge uien? Bedoel je wat kleinere uitjes?
slaatje

slaatje zegt:
;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Aangepast;)
slaatje

slaatje zegt:
Ik mis de sla bij de ingrediënten :D:D