KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus

Een heerlijk iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot, knoflook en twee takjes tijm aan. Deglaceer het geheel met 150 ml gevogeltebouillon. Laat dit tot de helft inkoken en zeef de saus. Hou de jus apart in een kookpan op een laag vuurtje. Voeg beetje bij beetje de boter toe. Bij het bakken van de Iberico-filets voegt u twee eetlepels jus aan de tijmsaus toe.
  2. Schil de aardpeer en de miniworteltjes. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de courgettes in schijfjes. Snijd de grote courgette in 4 gelijke delen. Gebruik de 2 middelste delen om een groentemandje te maken. Kook ze 2 tot 3 minuten in gezouten water. Haal ze uit het water en spoel ze af met koud water.
  3. Stoof de groenten (miniworteltjes, minicourgettes en aardpeer) aan in wat bakboter. Kruid goed af en voeg 50 ml bouillon toe. Bak de filets purs 3 tot 4 minuten aan elke zijde. Leg de filets op het bord, voeg de gevulde courgettes en wat tijmsaus toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst