KookJij

Heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje

Een heerlijk heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje recept uit de regionale keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Familiereceptje
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje te bereiden

Kruid het vlees royaal met peper, zout en mosterdpoeder en haal het door de (gezeefde) bloem.

Smelt de boter in de pan en bak het vlees hier rondom in bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Voeg de uien en wortel toe en bak die een paar minuten, gevolgd door de tomaten en de knoflook; laat ook deze even meebakken tot de tomaten zachter zijn. Doe het vlees terug in de pan, blus het af met de bouillon en strooi er de fijngesneden kruiden en de laurier bij, laat dit 2 uur op een sudderpitje gaarstoven.
Als het vlees lekker zacht is en de tomaten de saus licht gebonden hebben, is het tijd om de pan op tafel te zetten en te gaan smullen van deze simpele maar heerlijke stoofpot. Eet smakelijk!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Al een oud receptje uit onze familie, stond vroeger al bij oma op tafel en is zo overgegaan van generatie op generatie.

Lekker met aardappelen of frites, rode kool en appelmoes en de uitgebakken spekjes erover..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst