Al een oud receptje uit onze familie, stond vroeger al bij oma op tafel en is zo overgegaan van generatie op generatie.
Lekker met aardappelen of frites, rode kool en appelmoes en de uitgebakken spekjes erover..
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje
Een heerlijk heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje recept uit de regionale keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Delano
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Familiereceptje
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Heerlijk hartverwarmend winterstoofpotje te bereiden
Kruid het vlees royaal met peper, zout  en mosterdpoeder en haal het door de (gezeefde) bloem.
Smelt de boter in de pan en bak het vlees hier rondom in bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Voeg de uien en wortel toe en bak die een paar minuten, gevolgd door de tomaten en de knoflook; laat ook deze even meebakken tot de tomaten zachter zijn. Doe het vlees terug in de pan, blus het af met de bouillon en strooi er de fijngesneden kruiden en de laurier bij, laat dit 2 uur op een sudderpitje gaarstoven.
Als het vlees lekker zacht is en de tomaten de saus licht gebonden hebben, is het tijd om de pan op tafel te zetten en te gaan smullen van deze simpele maar heerlijke stoofpot. Eet smakelijk!!
										Smelt de boter in de pan en bak het vlees hier rondom in bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Voeg de uien en wortel toe en bak die een paar minuten, gevolgd door de tomaten en de knoflook; laat ook deze even meebakken tot de tomaten zachter zijn. Doe het vlees terug in de pan, blus het af met de bouillon en strooi er de fijngesneden kruiden en de laurier bij, laat dit 2 uur op een sudderpitje gaarstoven.
Als het vlees lekker zacht is en de tomaten de saus licht gebonden hebben, is het tijd om de pan op tafel te zetten en te gaan smullen van deze simpele maar heerlijke stoofpot. Eet smakelijk!!
 
                    




 
					