Recept
« Terug naar recepten
					
						Havermoutkoeken
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Havermoutkoeken
Een heerlijk havermoutkoeken recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Babette Vandaele
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Nagerecht
 - > Kinderen - Traktatie
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Havermoutkoeken te bereiden
Vet een bakblik in met 25 gr boter.
Smelt de boter met de suiker en de stroop of honing in een steelpan op een laag vuur. Roer met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Roer de havermout en het gemberpoeder door het mengsel. Giet alles in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat het 15 minuten in het bakblik rusten. Verwarm de oven ondertussen op 150 graden. Laat de koek minstens 40 minuten bakken tot hij goudbruin maar nog een beetje zacht in het midden is. De koek word stevig bij het afkoelen. Laat de koek in het bakblik afkoelen. Snijd hem in vierkante stukken. Haal ze uit de vorm als ze stevig genoeg zijn.
									Smelt de boter met de suiker en de stroop of honing in een steelpan op een laag vuur. Roer met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Roer de havermout en het gemberpoeder door het mengsel. Giet alles in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat het 15 minuten in het bakblik rusten. Verwarm de oven ondertussen op 150 graden. Laat de koek minstens 40 minuten bakken tot hij goudbruin maar nog een beetje zacht in het midden is. De koek word stevig bij het afkoelen. Laat de koek in het bakblik afkoelen. Snijd hem in vierkante stukken. Haal ze uit de vorm als ze stevig genoeg zijn.
                    