KookJij

Harissa en Chermoula

Een heerlijk harissa en chermoula recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: de Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Harissa en Chermoula te bereiden

Harissa
Laat de pepers 40 min. in warm water weken tot ze zacht zijn
Giet ze af, knijp warm water eruit.
Doe ze in een blender met de andere ingrediënten en verwerk tot een pasta.
Doe in een afsluitbaar potje, schenk een laagje olijfolie hierover en sla op in de koelkast.


Chermoula:
Meng knoflook, komijn, saffraan, olijfolie, citroen tot fijn mengsel in vijzel (mijn voorkeur), of keukenmachine.
Doe verse koriander erbij.
Bewaar in koelkast.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Je komt ze in veel Marokkaanse gerechten tegen, ze zijn goed houdbaar in de koelkast (maanden)
Harissa is een soort sambal

Chermoula geeft als marinade, aan gegrilde vis, groentegerechten en sommige tajines een kenmerkende smaak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Dank je Hans:D Lekker.
Daar kunnen we wel wat mee. Groetjes
hns

hns zegt:
Hoi ik had aangegeven bereidingstijd: 2 x 20 min (2 receptjes), is 2 minuten geworden. hans:)