Je komt ze in veel Marokkaanse gerechten tegen, ze zijn goed houdbaar in de koelkast (maanden)
Harissa is een soort sambal
Chermoula geeft als marinade, aan gegrilde vis, groentegerechten en sommige tajines een kenmerkende smaak
Recept
« Terug naar recepten
Harissa en Chermoula
PT2M
Harissa en Chermoula
Een heerlijk harissa en chermoula recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
de Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Harissa en Chermoula te bereiden
Harissa
Laat de pepers 40 min. in warm water weken tot ze zacht zijn
Giet ze af, knijp warm water eruit.
Doe ze in een blender met de andere ingrediënten en verwerk tot een pasta.
Doe in een afsluitbaar potje, schenk een laagje olijfolie hierover en sla op in de koelkast.
Chermoula:
Meng knoflook, komijn, saffraan, olijfolie, citroen tot fijn mengsel in vijzel (mijn voorkeur), of keukenmachine.
Doe verse koriander erbij.
Bewaar in koelkast.
Laat de pepers 40 min. in warm water weken tot ze zacht zijn
Giet ze af, knijp warm water eruit.
Doe ze in een blender met de andere ingrediënten en verwerk tot een pasta.
Doe in een afsluitbaar potje, schenk een laagje olijfolie hierover en sla op in de koelkast.
Chermoula:
Meng knoflook, komijn, saffraan, olijfolie, citroen tot fijn mengsel in vijzel (mijn voorkeur), of keukenmachine.
Doe verse koriander erbij.
Bewaar in koelkast.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
camilla zegt:
Daar kunnen we wel wat mee. Groetjes