Recept
« Terug naar recepten
					
						Haringtaart met bieslookcreme
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Haringtaart met bieslookcreme
Een heerlijk haringtaart met bieslookcreme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Haringtaart met bieslookcreme te bereiden
 Verwijder het staartje en graatje van de haring en zet de haring in de koelkast (je kunt ook kant-en-klare nemen).Boen de citroen onder heet water schoon en snij deze doormidden.Pers een helft uit en snijd de andere helft in partjes voor de garnering.Hak de augurken fijn.Snijd de koude haringen in blokjes of stukjes.Meng deze  met 1 el.citroensap,augurk,kappertjes,peterselie en peper.Zet dit mengsel 15 min.in de koelkast.meng de creme fraiche met de bieslook en peper.Verdeel de sla over vier borden.Vet een ring (8 cm) licht in met olie.Zet het vormpje in het midden,op het slabedje,op het bord.Vul het met 1/4 deel van het haringmengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een theelepel.Doe hetzelfde met de andere borden.Verdeel de bieslookcreme erover en leg er partjes citroen bij.
Lekker met geroosterd brood of roggebrood.
									Lekker met geroosterd brood of roggebrood.
                    