Recept
« Terug naar recepten
Hammousse
PT40M
Hammousse
Een heerlijk hammousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hammousse te bereiden
Breng de kalfsfond aan de kook.
Bind de fond met de roux en smelt er de gelatineblaadjes in.
Doe de ham en de saus in de keukenrobot en maal tot zalfstructuur.
Duw de mousse door een zeef en parfumeer de bereiding met de cognac en de porto.
Breng het geheel vervolgens op smaak met peper, cayennepeper en een klein beetje zout.
Klop ten slotte de room half op en spatel die door de ham.
Laat de mousse afkoelen alvorens je hem opdient.
Bind de fond met de roux en smelt er de gelatineblaadjes in.
Doe de ham en de saus in de keukenrobot en maal tot zalfstructuur.
Duw de mousse door een zeef en parfumeer de bereiding met de cognac en de porto.
Breng het geheel vervolgens op smaak met peper, cayennepeper en een klein beetje zout.
Klop ten slotte de room half op en spatel die door de ham.
Laat de mousse afkoelen alvorens je hem opdient.