KookJij

Hamlapjes in roomsaus

Een heerlijk hamlapjes in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamlapjes in roomsaus te bereiden

-de hamlapblokjes bruin aanbakken in de braadpan
-champignons en prei erbij doen en 5 minuutjes meebakken
-het bouillonblokje erboven verkruimelen en alles goed omroeren
-de knoflook, peper, zout en de kookroom erbij doen
-goed doorroeren en het vuur laag zetten
-deksel half op de pan en 15 minuutjes laten pruttelen

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Een heerlijk recept van m'n stiefmoeder!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Eigenlijk geen, je kan ze allebei gebruiken, er is alleen een klein verschil tussen de bereidingstijd, varkenslapjes zijn sneller gaar zonder dat ze taai worden, dus bij varkenslapjes moet je de "pruttel tijd" verlengen met een minuut of 20.
wim hendriks

wim hendriks zegt:
Wat is het verschil tussen hamlapjes of varkenslapjes???
apu

apu zegt:
Ik ben zelf ook een "stiefmoeder" van de zoon van m'n man, dus voor mij is het niet een lelijk woord, het is gewoon een benaming, ik word ook gewoon bij m'n voornaam genoemd:p
apu

apu zegt:
haha ze is lief hoor,maar ik noem haar gewoon bij haar voornaam,katy,maar dat kon ik zo niet in het recept zetten hihi;)
Els

Els zegt:
ja is nie gemakkelijk bij haar voornaam misschien ? of oma..voornaam
apu

apu zegt:
Ja, klinkt ook aardiger, maar m'n vader is pas met haar getrouwd toen ik zelf al getrouwd was en kinderen had, vandaar dat het "moeder" er al niet meer inzat!:);):p
Els

Els zegt:
Je recept ziet er lekker uit en ik ga het ook maken,
maar ik vind dat stiefmoeder zo lelijk staan ik zei altijd 2 e moeder, klinkt veel aardiger toch ?:)