Recept
« Terug naar recepten
					
						Halloweenspinnen
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Halloweenspinnen
Een heerlijk halloweenspinnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											20
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									dr oetker
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Halloweenspinnen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten in de aangegeven volgorde bij het mengsel en kneed het geheel met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Zet het 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 3mm. Haal met een steekvormpje schijfjes met een doorsnede van 6 centimeter, uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de room met de vanillesuiker voor de vulling even opkoken. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeschilfers er zo lang door, totdat deze volledig gesmolten zijn. Laat de vulling afkoelen en roer er enkele keren door. Laat voor het glazuur de chocolade au bain marie smelten. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, doordrenkt u de helft van de koekjes met de bovenkant in de gesmolten chocolade. Spuit de witte chocolade in spiraalvorm op het glazuur. Vervolgens trekt u met een fijn prikkertje van binnen naar buiten lijnen in de nog vloeibare chocolade om het spinneweb te maken.Klop de afgekoelde, dik vloeibare vulling lichtjes op en vul hiermee een spuitzak met gladde mond. Spuit de helft van de vulling op de onderste koekjes en druk beide koekjes voorzichtig tegen elkaar aan. Met de vulling die overblijft, spuit u een langwerpig dotje voor het spinnenlichaam en een rond dotje voor het spinnenhoofd boven op het koekje, dat u vervolgens bestrooid met wat geraspte chocolade.Snijd de snoepveters in 7 cm. lange stukken en gebruik ze als poten voor de spinnen. Voor de ogen en de mond kunt u kleine witte chocoladedotjes op het kopje spuiten en er met een tandenstokertje er wat glazuur op aanstippen. 
									
                    
Anna zegt: