KookJij

Gierst met hazelnootpesto

Een heerlijk gierst met hazelnootpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gierst met hazelnootpesto te bereiden

Kook de gierst in groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing.

Week de hiziki in water. Snijd de wortel in brunoise en stoof met de fijngesneden sjalot beetgaar.

Hak de hazelnoten fijn en meng onder de pesto. Meng de wortelen en pesto onder de gierst. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de hiziki in sesamolie met sojasaus en mirin.

Maak een torentje van de gierst en leg er de hiziki op. Serveer met bieslook en wat hazelnootpesto.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elise De Paepe

Elise De Paepe zegt:
Dit is té lekker!
Dank je voor het delen. Wij zijn er allemaal gek op. Maar de hiziki is helaas erg bevuild door kernenergie in Japan. Ik zou een ander zeewier van ergens anders aanraden.
groet :)