KookJij

Gevulde aardappelen met Noordzeegarnalen

Een heerlijk gevulde aardappelen met noordzeegarnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde aardappelen met Noordzeegarnalen te bereiden

De sjalotjes pellen en fijnsnijden. De zachte kaas ontkorsten en in blokjes snijden. De sjalotjes met het bier of de wijn inkoken tot bijna al het vocht is opgeslorpt. De room toevoegen, even laten doorkoken en het vuur af de blokjes kaas toevoegen. Kruiden met peper en zout en tenslotte de garnalen toevoegen.
De aardappelen zorgvuldig wassen, de schil inprikken met een vork, op keukenpapier in de microgolf plaatsen op de hoogste stand, na 8 minuten zijn ze gaar (halverwege de gaartijd de aardappelen omdraaien).
De aardappelen uit de oven halen. Een kapje van de aardappelen snijden en de vruchten half uithollen met een lepeltje. De aardappelen vullen met het garnalenmengsel en afdekken met het kapje. Nog 5 minuten onder de grill plaatsen.
De bodem van vier verwarmde borden bestrooien met grof zeezout als versiering. Op elk bord drie aardappelen schikken. Versieren met sprietjes bieslook en blaadjes roomse kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Roger, er zijn voldoende mogelijkheden van zachte kazen zoals oa. Wynendale, Gentse Keizer, Brugge Blomme, Damse brie enz..Dit zijn slechts enkele voorbeelden, zou zeggen probeer en vergelijk;)
Roger

Roger zegt:
dag Erwin
welke zachte kaas gebruik je?

dank bij voorbaat

Roger