Recept
« Terug naar recepten
					
						Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook
Een heerlijk gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook te bereiden
      Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en stoom ze in 30 minuten gaar boven licht gezouten water. Plet de aardappelen nadien met een pureestamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, peper, zout en nootmuskaat onder. Voeg pas vlak voor het serveren de grofgehakte lente-uien toe.
Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.
  
									Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.
                    
fijnproever zegt: