Recept
« Terug naar recepten
					
						Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam
Een heerlijk gesmoorde griet in blonde brugse zot met oesterzwam recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gesmoorde griet in blonde Brugse Zot met oesterzwam te bereiden
  Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt in een braadpan 30 g boter en stoof er de groentjes in aan. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree samen met het bier en de kippenbouillon toe.
Kruid de vis en leg op de groenten. Voeg tijm toe, dek af en plaats 10 min in de oven.
Giet na het garen in de oven, de jus in een kookpot en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
Werk de saus af met gebakken reepjes oesterzwam.
									Kruid de vis en leg op de groenten. Voeg tijm toe, dek af en plaats 10 min in de oven.
Giet na het garen in de oven, de jus in een kookpot en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
Werk de saus af met gebakken reepjes oesterzwam.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
                    
Anna zegt: