KookJij

Geroosterd knoflook

Een heerlijk geroosterd knoflook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Gegeten op een bbq in de Hongaarse poesta, samen met lekker schapenvlees.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterd knoflook te bereiden

Snij de ganse bol met alle teentjes met een scherp mes voorzichtig dwars midden door.
Indien het gedroogde knoflook is, doe enkele druppels olijfolie op de dwarse doorsnede.
Plaats in de oven of in de pan en verhit zachtjes gedurende ongeveer 10 min tot de snede mooi bruin is en de teentjes zacht.
Serveer bij bv sla of bij een barbecue. Je serveert het ofwel in de bol, zodat iedereen een teentje kan losmaken ofwel serveer je een teentje per persoon op het bord.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Het heerlijkst is als je bv gerookte knoflook kan kopen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst