KookJij

Gerookte makreel - Chavroux met citroen - aardappel - appel- komkommersalade

Een heerlijk gerookte makreel - chavroux met citroen - aardappel - appel- komkommersalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Chavroux
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte makreel - Chavroux met citroen - aardappel - appel- komkommersalade te bereiden

Verwijder, indien nodig, het vel van de gerookte makreel.
Snijd de filet in de lengte middendoor.
Trek elke halve filet in 3 kleinere stukken.
Besprenkel met een beetje olijfolie, citroensap en kruid met wat gemalen peper.
Was en schil de aardappel.
Snijd in dikke plakken en steek er eventueel een cirkel uit.
Kook beetgaar in gezouten water.
Giet af en koel in ijswater.
Besprenkel met wat olijfolie, grof zeezout en een beetje peper.
Meng de appel en komkommerblokjes voor de salade.
Besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap.
Kruid met peper en zout.
Rasp wat schil van de citroen (ongeveer 0,8 g).
Meng met de Chavroux, bieslook en 2 ml olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Bewaar in de koelkast tot gebruik (Indien men beschikt over een spuitzak, bewaar de Chavroux dan in de spuitzak).
Verkruimel het sneetje pompernikkel.
Bak krokant in hete olijfolie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kruid eventueel met een beetje peper en zout.
Leg 3 stukjes makreelfilet geschrankt op een bord.
Leg er 3 hoopjes appel/komkommersalade tussen.
Lepel of spuit een 3-tal toefjes langs de stukjes makreelfilet.
Leg 3 plakjes aardappel langs de vis.
Werk af met het gebakken brood en wat verse kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst