KookJij

Gepofte aardappels met basilicumroom

Een heerlijk gepofte aardappels met basilicumroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepofte aardappels met basilicumroom te bereiden

Boen de aardappelen schoon onder koud water. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in circa 10 minuten half gaar. Laat de aardappelen afkoelen.

Bestrijk de aardappelen dun met olijfolie en verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Snipper het bosuitje en hak de basilicum heel fijn. Meng de uiringetjes, de basilicum en knoflookpuree naar smaak door de zure room. Voeg zout en peper toe.

Leg de aardappelen op de barbecue of tussen het gloeiende houtskool en laat ze in circa 25 minuten gaar worden. Vouw het folie open, snijd de aardappelen over de lengte open en schep er een flinke lepel van de basilicumroom in.


De aardappels kunnen natuurlijk ook in de oven of magnetron gepoft worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst