KookJij

Gekruide zalmsoufflés

Een heerlijk gekruide zalmsoufflés recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 256 kCal energie
14,3 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Groot Kookboek: Smakelijk & Gezond
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruide zalmsoufflés te bereiden

1. Beboter twee soufflévormen (inhoud 1 kopje). Vermeng in een grote kom de zalm goed met de kruiden en peper.
2. Verhit de margarine in een middelgrote sauspan, roer de bloem erdoor en kook tot de boter schuimt. Haal de pan van het vuur. Roer er beetje voor beetje de melk door en kook deze al roerende op het vuur tot de saus kookt en indikt. Roer de saus door het zalmmengsel.
3. Klop het eiwit tot zich witte pieken vormen; spatel het eiwit door het zalmmengsel. Schep het mengsel in de voorbereide vormen.
4. Bak de soufflés ca. 20 minuten in de warme oven (180-190 °C; stand 4) of tot ze gerezen en goed bruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
Taptemelk (afgeroomde melk) is magere melk met heel weinig melkvet, maximaal 0,3% vet. Deze melk wordt niet meer verkocht, maar je kunt gewoon magere melk gebruiken.
Nigella

Nigella zegt:
lijkt me echt heerlijk

alleen weet ik persoonlijk niet wat taptemelk is.