KookJij

Recept voor Gekruide aardappelschijven uit de oven

Dit is vrij gemakkelijk om te maken, ze smaken heerlijk gekruid en zijn lekker krokant. Doordat ik de aardappels in de lengte doorsnij en ze een rode schil hebben, zien ze er niet "standaard" uit.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de aardappels 8 - 10 minuten in kokend water samen met 1 eelepel azijn en verwarm de oven voor op 200 graden. De azijn is zodat de schil niet van de aardappel los laat.
  2. Snij de aardappels in de lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik en snipper de ui.
  3. Doe de een goede scheut olie in een kommetje, samen met de rozemarijn, peper, zout en de gesnipperde ui.
  4. Smeer beide kanten van de plakken aardappel in met dit mengsel en leg het op de bakplaat met bakpapier.
  5. Doe de aardappels ca 30 - 45 minuten in de oven, totdat ze lekker bruin en knapperig zijn.

Mijn kookverhaal (Bobby)

Deze aardappelschijven heb ik samen met gewokte spitskool en ontbijtspek gegeten. Het smaakte voortreffelijk!
Dit is het recept voor de Spitskool met komijnzaad en gerookte spekreepjes
https://www.kookjij.nl/recepten/spitskool-met-komijnzaad-en-gerookte-spekreepjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Sorry dat het zolang heeft geduurd, maar het spitskool recept heb ik eindelijk toegevoegd :-)
Spitskool met komijnzaad en gerookte spekreepjes
https://www.kookjij.nl/recepten/spitskool-met-komijnzaad-en-gerookte-spekreepjes
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt heerlijk! Ik maak ook regelmatig aardappelpartjes in de oven klaar. Dan doe ik bij het olie-mengsel ook flink wat knoflook. Ook een aanrader!
Deze sla ik op bij mijn favorieten! :-)
Tanja

Tanja zegt:
Dit ziet er erg lekker en apart uit! Dit recept sla ik dan ook meteen op!
Bobby

Bobby zegt:
Hallo John,

Bedankt voor je reactie. Het recept heb ik een tijd geleden gemaakt en je hebt gelijk mbt de aardappelen, ik had me vergist. Ik heb het gelijk gecorrigeerd!