KookJij

Gekruid Wild Zwijn met Tomaten-Zuurkool en Romige Aardappel

Herfst en winter staan voor de deur en dus de drang naar warme en volle gerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Lidl Keuken met Ramon Beuk
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruid Wild Zwijn met Tomaten-Zuurkool en Romige Aardappel te bereiden

  1. Verhit een pan  met 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin aan de uien en de knoflook.
  2. Verdeel de uien en knoflook dan in 3 delen : in 2 pannen en in 1 kom.
  3. Pan I met ui en knoflook weer verhitten en blussen met 100 cc witte wijn. Tot op de helft inkoken.
  4. Slagroom toevoegen en breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en laat het mengsel verder inkoken. Voeg dan de aardappelen toe en laat die daarin verder garen.
  5. Pan II weer opwarmenen voeg dan toe 1 eetlepel tomatenconcentraat en de gesnipperde laurierblaadjes.
  6. Voeg dan toe de zuurkool, 50 cc witte wijn (de rest dus) en dehelft van de wildfond (175 cc dus).
  7. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en laat dit met deksel op de pan op laag vuur gaar pruttelen..
  8. Verhit nu 3 eetlepels olijfolie in een derde pan met de roomboter en bak de médaillons mooi bruin en gaar, terwijl je ze constant in beweging houdt. Ze hoeven eigenlijk maar even te garen. Haal ze uit de pan en pak ze in de alu-folie tot uitserveren.
  9. Doe nu de derde portie ui+knoflook in de vleespan, verhit en voeg de tweede eetlepel tomatenconcentraat toe en roer goed door.
  10. Blus dit af met de port en laat het geheel inkoken tot de helft. Voeg hier aan toe de resterende helft van de wildfond en laat opnieuw inkoken tot ± 125 cc. Pureer dit met een staafmixer en verwarm op een laag vuurtje.
  11. Snij de groene kruiden grof en doe ze bij de saus.
  12. Zet het vuur uit en doe de médaillons bij de saus in de pan.
  13. Verdeel de zuurkool over de borden, dan het vlees en vervolgens de saus. Leg hierop de aardappelen. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte Elzasser.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst