KookJij

gekookte inktvis

Een heerlijk gekookte inktvis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: vage kennis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe gekookte inktvis te bereiden

inktvis goed schoon spoelen , tentakels verwijderen en appart leggen. buitenste huitje iets insnijden en van het witte "vlees"stropen. in het zakje zit nog een soort glazige pen die ( de rug zeg maar) die moet je er voorzichtig in zijn geheel uit trekken.
Nu snij je er stukjes van ( 5 x 5 cm ) geen ringen.
breng een halve liter rode wijn aan de kook met een uitje en laurier blaadje leg hier de vis en tentakkels in. nu tijd voor de andere helft van de fles :-) . laat alles een uurtje koken. laten afkoelen en severen met wat bruin brood bij de nieuwe fles wijn !!

Mijn kookverhaal (Minne van der Hooft)

heerlijk recept geleerd in frankrijk bij een goede kennis

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst